De winter

08-12-2014 15:42

Zo daar zijn we weer eens een keer. We hebben de jongen niet allemaal mee gehad naar Sens en dat was maar goed ook want het was voor de onverduisterde jongen een pittig vluchtje. Uiteindelijk hebben we 50 jongen gespeeld op Sens en de andere 100 met de afdeling mee. Van Sens zijn er uiteindelijk een stuk of 30 thuis gekomen en de anderen allemaal. Hierna zijn we gaan selecteren en zijn er 100 toekomstige jaarlingen overgebleven waar we 100% achter staan. We hebben evengoed uit onze betere duiven late jongen gekweekt omdat we dan goed kunnen zien of die vliegers ook erfelijke eigenschappen hebben (vaak zijn er in het voorjaar ook al jongen uit gekweekt maar dan met een andere partner). 

Ook hebben we al heel wat huldigingen,forums en tentoonstellingen gehad. Nick zat ook zelf in een forum in Amsterdam, voor het eerst in zn leven. Het was een gezellige dag! Helaas kon de tentoonstelling in onze club niet doorgaan vanwege de vogelgriep die is uitgebroken. Wat zullen deze bedrijven een zware tijd tegemoet geaan want al je geld en passie heb je in je bedrijf gestoken. Stel je voor het gebeurt op je hok dat alles geruimt moet worden dat zou toch verschrikkelijk zijn!

En dan heb je in de winter ook de transfer periode net al bij de voetbal (slapen doe je s'nachts). Dus ook de Comb Hommes is weer op zoek gegaan naar enkele versterkingen. Allereerst hebben we 2 eieren gehaald bij Combinatie van der Plas uit Rijnsburg die uit hun Kojak afkomstig waren. Kojak vloog de volgende prijzen:37e Nat Narbonne,88e Nat Perpignan,221e Nat Narbonne,229e Nat Barcelona 2013,242e Nat Barcel 2014,332e Nat Bordeaux Zlu,           450e Nat Perpignan en 712e Nat Barcelona 2012. Broers en Zussen van Kojak vlogen:2e Nat St Vincent,6e Nat Bergerac,24e Barcelona 2013,26e Nat M de Marsan,28e Nat Barcelona 2010,94e Nat Barcelona 2008,134e Nat Marseille en 147e Nat Pau. Dit zijn dus echte Barcelona vliegers waar wij echt naar op zoek zijn aangezien we dit jaar weer een staartprijs hadden van Barcelona.

Een aantal andere duiven die gehaald zijn komen bij Kees Droog vandaan deze komen uit zn 1 duif van Marseille en zn 1e en 3e van St Vincent Zlu. We hebben ook een duif via een bon gekregen van F en S kramer uit de Wormer en deze duivin is ingeteeld naar Joe Frazier. Ook zijn er 2 dagfond duiven aangeschaft beide komen ze rechtstreeks bij de Dutch Day Racers vandaan alleen hebben we 1 van de 2 bij Eric Keijsper gekocht. Deze duivin is al moeder van de 12e NPO Salbris.

Voor de rest gaat alles zn gangetje en de bedoeling is om begin januari te koppellen.

 

Groetjes van de Fam Hommes