Evaluatie

01-09-2014 10:52

Met marseille, Narbonne,Cahors en Perpignan is het seizoen ten einde gekomen. Op Alle vluchten missen we steeds de vroege duif die we in het begin van het seizoen wel hadden. Met  marseille vliegen er 3 van de 8 duiven prijs. Op Narbonne 4 van de 8, en op Perpignan 5 van de 16. Op Cahors hadden we 28 duiven mee en vlogen er 9 prijs. Al met al mogen we tevreden wijn met onze seizoens start met een 4,11,4 en een 8 van Noord-Holland. Jammer genoeg konden we dit niet voort zetten bij de andere vluchten.

Op de middag lossing hebben we 83 duiven ingekorft waarvan er 33 prijs vlogen dus 40%.

Op de Zlu vluchten hebben we 71 duiven ingekorft waarvan er 24 prijs vlogen dus 34%

Dit is stukken beter ten op zichte van het jaar 2013. 

Nadat het oude duiven seizoen over was zijn we ons gaan concentreren op de jongen. Die hebben we tijdens de vluchten al meerdere keren in de mand gezet en dan thuis weer los gelaten. Daarna hebben we ze 2 keer naar Beverwijk gebracht en zijn ze zo met de container mee gegaan naar Meer. We rekenen altijd 10% verlies met de eerste vlucht en dat kwam zo uit. Ze zijn tot op heden 3 keer mee geweest en dan mis je er altijd wel een paar op een koppel van meer dan 150 jongen. Uiteindelijk is de bedoeling deze jongen tot en met Sens te spelen 495 kilometer voor ons. Het voordeel hiervan is dat ze 2 nachten mand hebben gehad en een grote lossing van meerdere afdelingen zodat ze lekker hebben moeten zoeken naar het hok.

We zullen ook nog enkele laatjes kweken uit onze betere vliegduiven en deze zullen dan de hele winter los gaan en opgeleerd worden op stukken van 20 to 40 km. Zodat deze volgend jaar vanaf het begin mee kunnen.

Dit was het dan weer en tot ziens!