Seizoen 2016 komt er aan!

16-02-2016 20:00
Daar zijn we dan weer een keer na een half jaar afwezigheid. Ik heb weinig tijd en zin gehad om een verhaaltje te typen. Na Perpignan zijn de jongen nog opgeleerd en hebben wij een ronde late jongen gekweekt uit de betere vliegduiven en uit de aangeschafte jonge kwekers. Deze zijn de hele winter los geweest en zijn geselecteerd op bouw en gezondheid en de natuurlijke selectie van de roofvogels. Wij zijn begonnen met een 90 late tot op heden hebben wij er nog een 64 zitten deze zullen aankomend seizoen rustig opgeleerd worden op de dagfond zodat ze in hun 2e levens jaar naar de overnacht en vooral de ZLU kunnen.
 
Ook afgelopen jaar hebben wij ons hok proberen te versterken: Met onder andere de 11-174 en het Schemertje naar het kweekhok hebben wij ook een kind uit hun op de kweek gezet aangezien de neef en nicht zijn dus mooie lijnen teelt. Ook hebben wij de 174 op de 07-488 een duivin met 12 prijzen op haar naam op 15 keer zetten. Hier zijn ook 2 november jongen van aangehouden om het kweekhok te versterken. Tevens hebben wij nog een zoon van de 174 achtergehouden met de 6e nat Bergerac 2015 tegen 12.302 duiven. Wij zijn deze helaas verspeeld vandaar dat deze doffer ook naar het kweekhok ging wij hadden van 2014 al 2 zusjes van deze doffer op het kweekhok gezet nadat de 174 de 8e in de sector speelde van Agen.
Verder hebben wij via een bon een super gebouwde duivin van Gebr. Jacobs gekregen en hier zien wij zoveel in dat ze ook achtergehouden is.
Dan zijn we nog naar Andijk gegaan naar niemand minder dan Kees Droog de ZLU sensatie van 2015. Hier hebben wij een dochter van Paco gehaald met o.a. 6e nat Pau en 48e Nat Narbonne met een half zus van de 1e Nationaal Barcelona 2015. Daarnaast zijn er nog 2 jongen van de 18e Nat,2 van de 35e en 2 van de 40e Nationaal Perpignan dus in totaal 7 duiven van Kees Droog die hun kweekwaarde mogen gaan bewijzen op onze hokken.
 
Dan zijn we toe gekomen aan de vliegduiven en de kweekduiven. Alle duiven zijn begin januari geënt voor paratyfus met dode entstof hier waren geen afvallers bij en dat geeft een goed gevoel na vorig jaar alle ellende meegemaakt te hebben. Drie weken na deze enting met vollemaan hebben wij de kwekers gekoppeld voor het eerst met deze theorie (hopen dat het een goede is). Na 2 weken hadden wij volop eieren en afgelopen zaterdag na 3 weken had de laatste gelegd. Toen wij afgelopen zaterdag het grootste gedeelte eieren gingen schouwen waren er maar 2 onbevrucht op een 25 koppels kweekduiven mag je dan niet klagen. We hebben van 5 koppels waarvan wij denken dat ze top zijn de eieren omgelegd zodat deze opnieuw op eieren kunnen komen.
 
De vliegduiven zitten tot op heden nog bij elkaar en we zijn van plan om ze over 2 a 3 weken te scheiden. Nadat we alle duiven naar de juiste hokken hebben over gewend dit is altijd een tijdrovend klusje vooral de toekomstige jaarling die naar boven moeten. Bij het tuin hok gaat dat een stuk makkelijker omdat alle kleppen daar identiek zijn. De bedoeling is om de duiven dan begin April te koppelen en dan mogen ze een jong groot brengen. Begin maart krijgen ze nog een paramixo enting en hopen we dat ze klaar zijn voor seizoen 2016. Voor de rest mogen we niet klagen ten opzichte van vorig jaar dus wij hopen dat het bij iedereen zo verloopt en dat iedereen een goed seizoen tegemoet gaat!